DAP Animalis logo

Stationsstraat 136
2860 Sint-Katelijne-Waver

+32 (0) 15 21 15 40
praktijk@animalis-dap.be

Andere Diensten

Cardiologie

Vaak worden dieren bij ons aangeboden met hartkwalen. Dit komt vooral bij oudere dieren voor. Bij jongere dieren kunnen echter aangeboren hartafwijkingen worden vastgesteld. De diagnose gebeurt in de eerste plaats door klinisch onderzoek (auscultatie hart en longen). De jaarlijkse check-up is belangrijk om hartaandoeningen te diagnosticeren vooraleer er ziektesymptomen optreden. Verder onderzoek gebeurt door middel van radiografie, ECG (elektrocardiogram) en echocardiografie. Hierdoor kunnen we de evolutie van de hartziekte beter opvolgen.

Twee van onze dierenartsen zijn volop bezig aan een opleidingstraject aan de ESAVS voor cardiologie. Ons echografietoestel is uitgerust met aangepaste software en probe om een uitgebreid echocardiologisch onderzoek uit te voeren. We zijn dus blij te melden dat wij dit vanaf heden ook aan ons aanbod kunnen toevoegen.

DAP-Animalis andere specialisaties

Orthopedie

Voor volgende orthopedische problemen kan u bij ons terecht:

 • Mankheidsonderzoek
 • Ontwikkelingsstoornissen
 • Groeipijnen
 • Fracturen
 • Artrose

Indien verder onderzoek nodig is, beschikken wij over een eigen radio- en echografietoestel. Deze beelden zijn digitaal, zodat ze kunnen bewerkt, bewaard en indien nodig doorgestuurd worden.

Voor complexe orthopedische problemen werken wij samen met externe specialisten die de beste resultaten boeken.

Orthopedische problemen vragen vaak een grondig en tijdrovend onderzoek. Gelieve hiermee rekening te houden en dit zeker te vermelden bij het maken van uw afspraak.

DAP-Animalis orthopedie

Ophtalmologie

Oogproblemen komen frequent voor. Hierbij gaat het vaak om ontstekingen of letsels aan de slijmvliezen, oogleden of aan het hoornvlies. Ook (aangeboren) afwijkingen aan de oogleden en het derde ooglid komen geregeld voor. Veel van deze problemen kunnen met medicatie behandeld worden.

Soms moet er echter chirurgisch ingegrepen worden. Eenvoudige oogheelkundige ingrepen zoals cherry eye, entropion, het verwijderen van kleine oogtumoren,... voeren we zelf uit. Voor meer complexe aandoeningen verwijzen wij u door naar een oogspecialist.

 

Gedragstherapie

Indien u het vermoeden heeft dat uw hond of kat kampt met een gedragsprobleem, kan u steeds bij ons terecht voor advies. In de eerste plaats voeren wij een uitgebreid lichamelijk onderzoek om het gedrag van uw dier op een medische manier te verklaren.

Indien het daadwerkelijk om een gedragsstoornis gaat, is dit in de meeste gevallen te verhelpen. We proberen de oorzaak te achterhalen en een gepast behandelingsplan op te stellen, al dan niet met medicatie. Als het probleem zich blijft voordoen, verwijzen wij u graag door naar een specifieke gedragstherapeut, David Pithie (www.davidpithie.be) of Walter Hens (www.taalvandehond.be).

Voorbeelden van gedragsproblemen:

 • Angst voor geluiden (bv. onweer/vuurwerk), dieren of mensen
 • Agressie naar dieren of mensen
 • Onzindelijkheid
 • Markeren/sproeien
 • Ongewenst gedrag
 • Zelfmutilatie
 • Beginnende verschijnselen van dementie

DAP-Animalis gedragstherapie

Laatste nieuws

ma 1 mei 2017

Aanbouw

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

ma 1 mei 2017

Nieuwsbericht 3

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

wo 30 november 2016

Nieuwe website

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Lees meer >>