DAP Animalis logo

Stationsstraat 136
2860 Sint-Katelijne-Waver

+32 (0) 15 21 15 40
praktijk@animalis-dap.be

Consultatie

Tijdens consultaties bieden wij alle aspecten van eerstelijns diergeneeskunde aan en hebben we aandacht voor preventie door regelmatige check-ups en vaccinaties. Ook de verplichtingen rond identificatie en registratie van uw huisdier komen aan bod.

Consultatie (enkel op afspraak)

Consultaties vinden plaats op weekdagen van 9 tot 13 u en van 14 tot 19 u. Zaterdag van 9 tot 12u. Gelieve telefonisch contact op te nemen via het nummer 015 21 15 40 om uw afspraak snel en eenvoudig vast te leggen. Vermeld zeker de reden van uw komst zodat wij nauwkeuriger de nodige tijd kunnen inschatten.

DAP Animalis

Spoedgevallen (uitsluitend voor eigen cliënteel)

Het Animalis-team staat 24/24 uur, 7/7 dagen klaar voor haar patiënten en eigenaars uit Sint-Katelijne-Waver en omgeving. U kan ons steeds bereiken op het volgende telefoonnummer: 015 21 15 40. 

Indien onze dierenartsen door omstandigheden toch niet beschikbaar zijn, verwijzen zij u door naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek.

Preventie

De goede gezondheid van uw huisdier wordt het beste gegarandeerd door preventieve geneeskunde. Voor dieren geldt het oude gezegde ‘beter voorkomen dan genezen’ immers evenzeer als voor mensen. Jaarlijkse controles zijn zeer nuttig en kunnen problemen of aandoeningen oplossen voor ze zich echt klinisch uiten.

Contacteer ons zeker tijdig. Elk abnormaal gedrag van uw huisdier kan immers wijzen op een gezondheidsprobleem.

Voor bepaalde leeftijdscategorieën adviseren wij een halfjaarlijks preventief gezondheidsonderzoek:

 • Junior (0-1,5j): controle op groei, wisselen van tanden, aanpassing van voeding,…
 • Senior (vanaf 7j): een tussentijdse controle kan vanaf deze leeftijd nodig zijn voor het vroegtijdig opsporen van chronische ziekteprocessen (hart-, lever-, nierfalen, arthrose,…)

Door deze problemen tijdig op te sporen, kunnen we waar nodig bijsturen en het ziekteproces vertragen met de nodige medicatie.

Tijdens de (half)jaarlijkse check-up wordt uw huisdier grondig onderzocht. Hierbij worden volgende zaken gecontroleerd:

 • Ausculatie van hart/longen
 • Tanden en mondholte
 • Gewicht (toename/verlies?)
 • Lymfeklieren
 • Gewrichten
 • Vacht
 • Oren en ogen
 • Palpatie van de buik en geslachtsorganen

Wanneer er tijdens het jaarlijks klinisch onderzoek abnormaliteiten worden vastgesteld, zal er verder onderzoek worden ingepland.

We informeren u tevens over de basisverzorging van uw huisdier, o.a. ontwormen, ontvlooien en behandeling tegen teken, en geven u aangepast voedingsadvies voor uw viervoeter.

U kan bij ons ook steeds informeren naar de dierenverzekering van Santé-Vet (www.santevet.be).

Vaccinatie zorgt voor een natuurlijke afweer en geeft bescherming tegen verschillende ziekten. Het correcte vaccinatieschema is afhankelijk van de aandoening waarvoor gevaccineerd wordt. Indien u dit nog niet opvolgt, vraag raad aan uw dierenarts.

Ook preventie tegen parasieten is erg belangrijk. Zo beschermt u uw dier én uzelf tegen organismen die leven met en in de buurt van uw huisdieren.

 • Vlooien en teken: Wij hebben een uitgebreid gamma van producten die hiervoor kunnen gebruikt worden. Van spot-on pipetten over halsbanden tot tabletten. De keuze hiervan wordt bepaald door de eigenaar, het dier (ras) of de risico’s op bepaalde parasieten (bv. wegens verblijf in het buitenland).
 • Wormen en andere darmparasieten: Deze producten bestaan eveneens in verschillende toepassingen (spot-on pipetten, siroop of tabletten). De keuze hiervan is ook weer afhankelijk van de eigenaar, het dier en de problematiek.
  Vraag raad aan uw dierenarts over welke producten noodzakelijk zijn en het beste aansluiten bij het karakter van uw dier en de omstandigheden.

Identificatie en registratie

Identificatie van honden en katten is verplicht! Vanaf 2016 moeten ALLE katten gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden.

Identificatie gebeurt door het inbrengen van een identificatiechip op een pijnloze manier. Nadien kan deze door ons afgelezen worden met een chip-reader.

Registratie vindt plaats in een nationale databank die door ons kan geraadpleegd worden. Na identificatie krijgt u een internationaal Europees paspoort voor uw huisdier waarmee u, na alle nodige vaccinaties, naar het buitenland kan reizen.

Links:

Wanneer een correct geregistreerde verloren hond/kat teruggevonden wordt, zal deze dankzij de chip snel en efficiënt bij zijn/haar baasje terechtkomen.

DAP-Animalis identificatie en registratie

DAP Animalis is een Cat Friendly Practice!

Een bezoek aan de dierenarts is niet voor elke kat even leuk. Onze praktijk streeft ernaar om de stress van deze situatie te minimaliseren. We beschikken over een ruime wachtzaal waar u uw kattenmand op hoogte kan plaatsen, zodat uw kat zich meer op zijn/haar gemak voelt. Indien nodig kunnen we u en uw kat in een apart lokaal laten wachten. Gelieve dit zeker vooraf aan ons te signaleren, zodat wij de nodige maatregelen kunnen nemen. Onze consultatie- en hospitalisatieruimten zijn zodanig ingericht dat de kat zo veel mogelijk gerustgesteld wordt.

Laatste nieuws

ma 1 mei 2017

Aanbouw

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

ma 1 mei 2017

Nieuwsbericht 3

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

wo 30 november 2016

Nieuwe website

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Lees meer >>