DAP Animalis logo

Stationsstraat 136
2860 Sint-Katelijne-Waver

+32 (0) 15 21 15 40
praktijk@animalis-dap.be

Dierenartsenpraktijk Animalis

Ons team

DAP Animalis werd opgericht door dierenarts Jan Mylemans en echtgenote Ingrid. Enkele jaren later vervoegde dierenarts Kris Jacobs het team. Deze mooie, langdurige samenwerking eindigde in 2003 met het pensioen van dr. Mylemans. In 2010 kwam dierenarts Elke Eskens het team versterken.

Na de opening van de nieuwe praktijk in januari 2016 nam het aantal patiënten dat onze praktijk bezocht gevoelig toe. Om iedereen ten dienste te kunnen staan, werden twee nieuwe dierenarts assistenten aangenomen. Tijdens het zwangerschapsverlof van Elke in de zomer van 2018 kwam Nora Zucka erbij. Zij heeft Elke gedurende deze periode vervangen en zal in de toekomst ook blijvend terug te vinden zijn in onze praktijk. Sinds maart 2020 is ook dierenarts Jovan Halley onze praktijk komen versterken. 

Animalis hecht veel belang aan persoonlijk contact. Een open en vriendelijke omgang met de eigenaars is belangrijk voor ons. Er wordt steeds voldoende tijd genomen per patiënt om zo ook met de dieren een vertrouwensband op te bouwen.
Wij willen de best mogelijke zorg aanbieden. Daarom volgen wij geregeld bijscholingen om onze vakkennis up-to-date te houden.

 

Dierenartsenpraktijk Animalis - Kris

Dierenarts Kris Jacobs

Kris Jacobs studeerde in 1987 af aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij begon onmiddellijk te werken in de praktijk kleine huisdieren te Sint-Katelijne-Waver waar hij ook tijdens de laatste jaren van zijn opleiding reeds stage deed.

De praktijk was al sinds de stichting in 1963 gespecialiseerd in de behandeling van kortsnuitige rassen (brachycefalen/mopshond, Franse buldog, Engelse buldog etc.). Tijdens zijn verdere loopbaan heeft hij zich toegelegd op cardiologie, ophtalmologie en medische beeldvorming.

Met zijn Kerry Blue Terriërs heeft hij ook ruime ervaring opgebouwd in fokkerij en tentoonstelling.

Dierenarts Elke Eskens

Elke studeerde in 2009 af aan de Universiteit van Gent. Na het behalen van haar diploma volgde ze een stage in de Algemene Dierenkliniek Randstad te Borsbeek. Hier heeft ze een jaar lang intensief gewerkt en ervaring opgedaan in de eerste- en tweedelijns diergeneeskunde.

Na een half jaar werkzaam te zijn in een dierenkliniek in Vlaams-Brabant, koos ze in november 2010 om het team van DAP Animalis te vervoegen.

Elke helpt u met de eerstelijnsdiergeneeskunde en heeft daarnaast een bijzondere interesse in de dermatologie en chirurgie, waarvoor zij geregeld bijscholingen volgt.

Dierenartsenpraktijk Animalis - Elke
Dierenartsenpraktijk Animalis - Nora

Dierenarts Nora Zucka

Nora studeerde af aan de faculteit diergeneeskunde te Gent in 2016.

Na haar studies trok ze een jaar lang doorheen Australië en Nieuw-Zeeland, waarna ze in 2018 ons team kwam versterken.

Nora staat vooral in voor de eerstelijnsdiergeneeskunde, en heeft een specifieke interesse voor de inwendige geneeskunde en tandheelkunde.

Dierenarts Jovan Halley

Jovan studeerde in 2013 af aan de universiteit van Gent.

Na het behalen van zijn diploma heeft hij 5 jaar in het buitenland gewerkt. Op Sint-Maarten heeft hij gewerkt met reptielen en kleine huisdieren. Sinds 2 jaar is Jovan werkzaam in België, sinds maart 2020 bij ons.

Jovan helpt u met de eerstelijnsdiergeneeskunde, en heeft daarnaast bijzondere interesse in reptielen en cardiologie, waarvoor hij momenteel de ESAVS cursus volgt.

Dierenartsenpraktijk Animalis - Jovan

Dierenarts Inge Heremans

Inge studeerde in 2020 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent.

In haar laatste masterjaar deed zij stage in onze praktijk en kon je haar op zaterdag vinden aan de balie. Na het behalen van haar diploma is zij meteen ons team komen versterken.

Inge zal jullie verder helpen met de eerstelijns verzorging van jullie huisdier. Ook zij zal zich in de toekomst blijven bijscholen.

Dierenartsassistent Michaël Versteeven

Michaël is reeds enkele jaren de vriend van Elke. Naast zijn job bij B-Post, werkt hij part-time in onze praktijk. Hij zal jullie verder helpen aan de balie en aan de telefoon. Samen met Juul is hij dagelijks terug te vinden in de praktijk en verzorgt hij met liefde uw gehospitaliseerd huisdier.

Dierenartsenpraktijk Animalis - Michaël
Dierenartsenpraktijk Animalis - Veerle

Dierenartsassistente Veerle Peters

Veerle is sinds 1992 de echtgenote van Kris, en is dus altijd betrokken geweest bij wat er leeft in de praktijk. Werken met dieren is haar natuurlijke habitat. Ze werkt reeds 22 jaar als hondenkapster en uitbaatster van een kattenhotel. Na de verhuis naar de nieuwe praktijk was er behoefte aan baliemedewerkers/assistenten en Veerle vulde met plezier een van deze plaatsen in.

Indien u vragen hebt over vachtverzorging, of wanneer u opvang zoekt voor uw kat tijdens uw vakantie, kan u steeds bij haar terecht (www.florisenfloriaan.be).

Onze mascottes: Juul en Twanne

Zij zullen jullie dagelijks met veel enthousiasme verwelkomen in de praktijk.

Dierenartsenpraktijk Animalis - Juul

Onze praktijk

In januari 2016 verhuisden wij naar een nieuwe praktijk, waar wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Onze nieuwe faciliteiten zijn ingericht met hoogstaande technische voorzieningen maar ook met het oog op optimaal comfort voor dier en mens. Wij doen ons uiterste best om u en uw huisdier een gerust gevoel en de best mogelijke zorg te geven.

Om dezelfde reden hebben we ook beslist om enkel op afspraak te werken. Hierdoor trachten we de wachttijden te verkorten en de stress van uw huisdier te verminderen. Desondanks is het mogelijk dat wegens onvoorziene omstandigheden de wachttijden kunnen oplopen (bv. spoed, extra onderzoeken,…). Elk baasje heeft immers graag de beste zorg voor zijn huisdier, daarom vragen wij uw begrip indien u niet altijd ‘stipt’ op het afgesproken uur kan geholpen worden.

Tijdens de openingsuren kan u ons steeds telefonisch bereiken voor verdere informatie of afspraken. Onze praktijk garandeert een permanentie van 24/24 uur en 7/7 dagen voor spoedgevallen. Huisbezoeken zijn ook mogelijk na telefonisch contact.

Breng een virtueel bezoekje aan onze praktijk!

DAP Animalis - Onze Praktijk
DAP Animalis - Onze Praktijk

Laatste nieuws

ma 1 mei 2017

Aanbouw

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

ma 1 mei 2017

Nieuwsbericht 3

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut a.

Lees meer >>

wo 30 november 2016

Nieuwe website

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Lees meer >>